Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Σκλήρυνση κατά πλάκας και διατροφή?

Είναι από αυτές τις ασθένειες στο άκουσμα των οποίων όλοι παγώνουμε, γιατί δεν γνωρίζουμε πολλά γι' αυτήν. Το σίγουρο είναι ότι όλοι ευχόμαστε να μην μας τύχει, αλλά και να μην τύχει σε κανέναν άνθρωπο. Μακάρι να μην χρειαζόταν ποτέ κανείς μας να αντιμετωπίσει τίποτα από όλα αυτά που μας τρομάζουν ή μας προβληματίζουν. Επειδή, όμως, όλα μπορούν να συμβούν, το καλύτερο είναι να είμαστε ενημερωμένοι. Πολλές πληροφορίες για το θέμα μπορούμε να βρούμε στον ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Θέλω να μείνω όμως σε κάτι πιο συγκεκριμένο που αφορά όλους μας, και αυτό είναι μια μελέτη η οποία στηρίζει τις υποψίες ότι πιθανόν η κακή διατροφή (και αναπόφευκτη όπως φαίνεται) μπορεί να οδηγήσει σε σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.
Και για άλλη μια φορά, αν είναι βάσιμες οι υποψίες που προκύπτουν από τις έρευνες, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι είμαστε πειραματόζωα και η τύχη, η δική μας και των παιδιών μας, βρίσκεται στα χέρια όλων αυτών που στον βωμό του κέρδους θυσιάζουν τα πάντα. Που πασσάρουν στο τραπέζι μας όλα αυτά τα παρασκευάσματα, και το χειρότερο είναι ότι δυστυχώς δεν φαίνεται να μπορούμε να προφυλλαχθούμε. Διότι, έστω ότι προσπαθούμε να τρεφόμαστε "σωστά", με "φυσικές τροφές", ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι είναι όντως φυσικές?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Green Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Search machine

Google