Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Μεταλλαγμένα

Για τα μεταλλαγμένα προϊόντα έχουμε ακούσει πολλά. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία μας αλλά και για το περιβάλλον και άλλοι λένε πως δεν υπάρχει κίνδυνος μια και δεν έχει αποδειχθεί ότι κάνουν κακό.
Προσωπικά, το ότι δεν γνωρίζω ακριβώς το τι συμβαίνει είναι αρκετό για να μην τα εμπιστεύομαι. Επιπλέον, το λέει και η επίσημη ονομασία τους "γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί", είναι κάτι που είναι παρά φύσιν, τροποποιημένο και έξω τελείως από τις φυσικές διαδικασίες. Αυτό και μόνο τα καθιστά μη φυσικά προϊόντα. Επίσης, δεν θα αισθανόμουν καθόλου άνετα να καταναλώνω ντομάτα η οποία έχει μέσα της γονίδιο ποντικού ή κατσαρίδας ή ακόμη και κότας! Κι αυτό το παραμυθάκι ότι θα εμπλουτίζονται με παραπάνω θρεπτικά συστατικά τα τρόφιμα, κατά του καρκίνου, των καρδιαπαθειών, του πονοκεφάλου, του πονόκοιλου ή της μαλάκυνσης του εγκεφάλου ορισμένων, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Η ανθρωπότητα για αιώνες επιβίωσε πολύ καλύτερα από σήμερα τρώγοντας αυτό ακριβώς που της προσέφερε η φύση, χωρίς πρόσθετα, χωρίς επιπλέον βιταμίνες και άλλα ωραία....Η φύση από μόνη της είναι ικανή να παράγει τροφές-φάρμακα, αρκεί να της το επιτρέψουμε!
Έτσι, αντί να ψάχνουν τρόπους ώστε να εμπλουτίσουν τα τρόφιμα με "θρεπτικά συστατικά" ας φροντίσουν ώστε να σταματήσει ο συνεχόμενος βιασμός και κακοποίηση της φύσης ώστε να μπορεί και πάλι να μας προσφέρει τα δώρα της, αν δεν είναι ήδη αργά....
Αυτά τα ολίγα φιλοσοφικά και πάμε στην πράξη τώρα. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Greenpeace, "Στις 11 Νοεμβρίου, η Αυστριακή κυβέρνηση δημοσίευσε μια συγκλονιστική μελέτη που αποκάλυψε νέες σοβαρές απειλές για την υγεία από τα μεταλλαγμένα. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ποντίκια-πειραματόζωα που έφαγαν μεταλλαγμένο καλαμπόκι είχαν σοβαρότατες επιπτώσεις στη γονιμότητα τους." Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Green Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Search machine

Google