Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Η ώρα της γης

"Η πρωτοβουλία “H Ώρα της Γης” δημιουργήθηκε από τη WWF Αυστραλίας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης μας. Αφορά στην συμβολική πράξη του να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα και έτσι να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη δράσης όσον αφορά το θέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. (Δείτε εδώ το video του Earth Hour 2008)

Στις 31 Μαρτίου 2007, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι του Σύδνεϊ συμμετείχαν στην Ώρα της Γης και κατάφεραν να μειώσουν την κατάναλωση της πόλης τους κατά 10,2% σβήνωντας μονάχα τα φώτα τους για μία ώρα.

Αυτή η απλή πράξη άγγιξε την καρδιά πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αποτέλεσμα ήταν ότι στις 29 Μαρτίου 2008, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως η Κοπενχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8 το βράδυ για μία ώρα, την ΄Ωρα της Γης.

Στην Ελλαδα δεν εχει αναλαβει καποιος επισημος φορεας την οργανωση της Ωρας της Γης για φετος. Ετσι δημιουργησαμε μια μικρη ομαδα στην Αιγινα και προσπαθουμε να προωθησουμε την ιδεα στο νησι, ετσι ωστε να είναι μετρησιμη η μειωση της καταναλωσης ρευματος και οι κατοικοι να κατανοησουν γιατι εχει σημασια να ειμαστε ευαισθητοποιημενοι και να δρουμε με συλλογικοτητα.

Ειναι απαραιτητη η βοηθεια σας για την προωθηση της ιδεας σε οσο περισσοτερο κοσμο γινεται και στην υπολοιπη Ελλαδα, ετσι ωστε αφενος να υπαρξει ενημερωση για το θεμα της υπερθερμανσης και πως μπορουμε να μειωσουμε τις εκπομπες ρυπων, και αφετερου του χρονου να συμμετεχει και η χωρα μας επισημα σε αυτη την παγκοσμια προσπαθεια.

H
βοήθεια σας είναι πολυτιμη. Αν σας αρεσει η ιδεα της “Ωρας της Γης” σας καλουμε να ενημερωσετε οσο περισσοτερο κοσμο μπορειτε!

Μαζι μπορουμε περισσοτερα!"

Πηγή: http://earthhourhellas.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Green Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Search machine

Google